Yoga Balans Retreat | Yogadocenten van het Yoga Balans Retreat, lees meer over Yin docent Miriam Evers en Yang docent Moniek Wagemans
Yogadocenten van het Yoga Balans Retreat. Lees hier meer over Yin docent Miriam Evers en Yang docent Moniek Wagemans
Yoga balans retreat, yoga retreat, yoga vakantie, yogavakantie frankrijk, yoga retreat frankijk, miriam evers, moniek wagenmans, yogapoint
140
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-140,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

WIE ZIJN WIJ?

Miriam en Moniek, beide yoga docent, doen niets liever dan hun liefde voor yoga delen met anderen.
Doordat ze beiden een andere stijl yoga geven, vullen ze elkaar perfect aan. Rust en beweging. Yin & Yang.

Miriam geeft les in de Yin vorm van yoga, heel rustig en meditatief, en Moniek geeft les in de Yang vormen van yoga, zoals hatha, ashtanga en flow yoga.
Samen bieden ze een mooie combinatie van Yin & Yang. Ervaar tijdens dit retreat rust & dynamiek en ga mee in stilte & beweging.
Beide docenten willen bewustwordingen creëren in hun lessen door naar binnen te keren en te voelen. Door te focussen op de ademhaling leer je spanning los te laten, en steeds meer ontspanning toe te laten.
Zo kom je tot rust en creëer je ruimte. In je lijf en in je hoofd.

170527_YogaBalansRetreat_70A0332_lowres
170527_YogaBalansRetreat_70A0327_lowres

OVER MIRIAM

Toen ik in 2013 voor het eerst een Yin Yoga-les volgde was ik meteen verkocht, omdat deze stijl helemaal aansluit bij wat ik fijn vind: er is ruimte om te voelen, naar binnen te keren en te ontspannen. Ik merk om me heen dat deze behoefte bij veel mensen leeft. We staan eigenlijk de hele dag “aan” en er zijn nog maar weinig momenten waarbij je de stilte en rust in jezelf opzoekt, en waar je even niets hoeft. 

In 2003 kwam ik voor het eerst in aanraking met yoga en sindsdien is het altijd in meer of mindere mate in m’n leven geweest. Yoga leert me te luisteren naar m’n lichaam, naar m’n grenzen en naar wie ik ben (en niet wie ik graag wil zijn!).

Ik heb in 2016 de 200 uurs opleiding tot Yin Yoga docent gevolgd aan De Nieuwe Yoga School in Amsterdam. Hier heb ik aansluitend de verdiepings-training Yin/Yang gevolgd. Naast yogadocent ben ik ook shiatsu-therapeut. In 2010 heb ik de vier-jarige opleiding tot Iokai Shiatsu Therapeut afgerond en ik heb hiernaast nog diverse aanvullende trainingen gevolgd zoals de basis-opleiding tot Shiatsu Stoel-masseur en een basis-cursus Thaise Yoga Massage.

In de Yin lessen van Miriam is het echt totaal ontspannen, ik ben voor een uurtje even in een hele andere wereld.

OVER MONIEK

Yoga heeft mij heel veel gebracht: het zorgt ervoor dat ik uit m’n hoofd kom en ga voelen. Dat ik leef vanuit mijn hart en niet vanuit angst en (zelf-) opgelegde patronen. Elke keer als ik op de mat sta is het weer een heuze ontdekkingstocht, die ik probeer te benaderen met een open blik, zonder oordeel. En juist dat neem ik mee in mijn dagelijkse leven en in het lesgeven.

In 2006 ontdekte ik Yoga en dat deed zoveel met mij. Ondanks de sensaties en weerstand die ik tijdens de lessen voelde, wist ik dat ik zou blijven komen. Want wat ik na de lessen voelde was magisch; er was rust, kracht, bewustzijn en puurheid. In 2015 ben ik naar India vertrokken om mij nog meer te verdiepen in de Yoga. Hier ontdekte ik ook de liefde om te delen en heb ik mijn 300 uurs opleiding behaald. Sindsdien geef ik les in de dynamische vormen van Yoga. Door inspanning de ontspanning vinden.

Moniek zorgt ervoor dat ik op een toegankelijke en speelse manier naar binnen kan keren en kan voelen. Door haar lessen ervaar ik meer bewustwording en meer rust.
~Kim
170527_YogaBalansRetreat_70A0532_lowres