Locatie en omgeving Slowww Yoga Retreat
Locatie en omgeving Slowww Yoga Retreat
De Slowww Yoga Retreats vindt plaats op het schilderachtige Domaine 3 Etangs in de Auvergne, midden-Frankrijk. Je verblijft in luxe verbouwde authentieke gites met een geweldig uitzicht over een vallei met 3 meertjes. Allemaal op eigen terrein!
natuur, yoga, buitenleven, ontspannen, opladen, groen, yoga vakantie, yoga retreat, auvergne, 3 etangs
2
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-2,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

LOCATIE

Ons retreat vindt plaats op het  schilderachtige Domaine Les 3Etangs, een uurtje rijden ten noordwesten van Clermont Ferrand in het groene hart van Frankrijk. Op een hoogte van 700 meter boven de zeespiegel ligt het plaatsje St. Gervais d’Auvergne. Een kleine twee kilometer vanuit het centrum vind je het Domaine met de fraaie vallei met 3 meertjes en schitterende vergezichten. Hier kun je wegdromen, ontspannen en opladen.

OMGEVING

Vlak bij Les 3 Etangs ligt  Saint Gervais d’Auvergne: een levendig en gezellig dorp dat ook wel wordt gezien als de hoofdstad van ‘Coeur de Combrailles’ (hart van de Combrailles). Je hebt er bijna alle eerste benodigdheden die je maar kunt wensen.

St. Gervais d’Auvergne ligt boven op een heuvel waardoor je aan alle kanten een prachtig uitzicht hebt waaronder die op het vulkaan- en berggebied.
Les Combrailles, een uitgestrekte hoogvlakte met diep uitgesneden dalen en kloven, bezaaid met vijvers en kleine vredige gehuchten, is een streek met een ongerepte natuur. 
Water, in de vorm van rivieren, vijvers en watervallen, is alom vertegenwoordigd in Les Combrailles, in het bijzonder in Chateauneuf-les-Bains, een rustig kuuroord dat in de Gorges de la Sioule ligt, een echt vis-, zwem- of watersport paradijs gelegen op ongeveer een kwartiertje rijden. We brengen dit retrear o.a. een  bezoek aan de Thermen in dit prachtige plaatsje!

DE GITES

Je verblijft in een van de drie heerlijke, comfortabele gites. De gites liggen midden in de natuur, met een waanzinnig mooi uitzicht over de vallei met de drie meertjes.

Er zijn twee 4- persoons gites: La Faine en La Noisette en er is een gite voor 5 tot 6 personen genaamd Le Marron. Alle drie de gites zijn van alle benodigde faciliteiten voorzien, hebben verschillende slaapkamers (1 of 2 persoons), een grote woonkamer, keuken en een luxe badkamer.

WAT TE DOEN IN DE OMGEVING

*Clermont – Ferrand;  50 km rijden. Deze studenten stad, waar de bekende michelin banden geproduceerd worden, heeft vele kleine straatjes met gezellige restaurantjes, winkeltjes en volop terrasjes in de (na-)zomer
*Montluçon; 35 km rijden. Deze stad heeft rondom het kasteel een centrum met oude gerestaureerde panden. Erg leuk om te bezoeken, te shoppen en overheelijk te eten in de vele restaurants.
*Riom; 30 km rijden. Een oud stadscentrum, met indrukwekkende musea en ook hier kun je overheerlijk eten in de vele restaurantjes .
*Neris les Bains; 28 km rijden vlakvoor Montlucon;  met o.a. het kuurbad, antiek en brocante zaakjes en een casino.